• Skriv ut
Alternativ bildtext

Nya regler för elarbete

Den 8 juni 2016 tog riksdagen beslut om en ny elsäkerhetslag i Sverige. Den nya lagen träder i kraft 1 juli 2017. Den nya lagstiftningen påverkar de flesta grupper i samhället - företag, elinstallatörer, yrkespersoner och privatpersoner.

Elsäkerhetsverket förbereder nu inför att de nya reglerna ska träda i kraft. Vi öppnade den 16 januari e-tjänsten för företagsregistrering, har tagit fram en handbok till elinstallationsföretagen samt information till övriga som berörs. Läs anpassad information under:

Ny förordning och föreskrifter

Regeringen har tagit beslut om en ny elsäkerhetsförordning och Elsäkerhetsverket har beslutat om tre nya föreskrifter. De nya reglerna träder i kraft den 1 juli 2017.

Ta del av innehållet

Elsäkerhetsförordningen publiceras av riksdagen. Ladda gärna ner och läs de nya föreskrifterna:

E-tjänst för att registrera företag

Läs gärna vår guide till företagsregistrering innan du påbörjar registreringen. E-tjänsten hittar du här: www.elsakerhetsverket.se/foretagsregistrering.

Du som inte har möjlighet att använda e-tjänsten kan kontakta Elsäkerhetsverket för mer information.

OBS! Måndag 19 juni mellan 08.00-09.00 är e-tjänsten stängd för uppdatering.

Handbok

Mallar

Material från informationsträffar

  • Presentation: Nya elsäkerhetslagen - en introduktion (powerpoint för egna föreläsningar, 2,3 MB, 40 sidor) Presentationsmaterial från Elsäkerhetsverkets informationsträffar under våren 2017. Information om hur du kan använda materialet finns i början av presentationen.
Sidansvarig: Camilla Arnäs-Nielsen
Publicerad: 2017-03-29
Senast uppdaterad: 2017-06-15