• Skriv ut

Elsäkerhetsverket söker verksjurist

Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Kristinehamn.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

Som verksjurist vid Elsäkerhetsverket kommer din huvudsakliga arbetsuppgift vara att ge förvaltningsrättsligt stöd till verksamheten. Verksjuristen ingår i Elsäkerhetsverkets ledningsgrupp.

Du kommer även att

genomföra rättsutredningarkvalitetssäkra rapporter, stödmaterial, beslut och överenskommelserleda föreskriftsarbeteskriva yttranden och delta i remissarbeteförmedla information internt och externt om regelverket samt delta i Elsäkerhetsverkets interna utbildningsinsatserföra myndighetens talan i domstolbevaka och analysera regelförändring på nationell, nordisk och europeisk nivå.

Dina kvalifikationer

För att vara kvalificerad för tjänsten ska du ha juristexamen eller annan rättsvetenskaplig examen som vi bedömer lämplig för tjänsten samt flera års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete och av tillsynsverksamhet i offentlig verksamhet. Du ska ha goda kunskaper i förvaltningsrätt och i offentlighets- och sekretessfrågor samt kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Du ska även ha de personliga egenskaper som krävs för uppdraget och som anges nedan.

Fullgjord notariemeritering eller motsvarande erfarenhet av domstol är meriterande liksom arbete med föreskrifter.

Dina personliga egenskaper

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper, eftersom arbetsuppgifterna kräver att du har god samarbetsförmåga, är noggrann, effektiv, tar eget ansvar och kommer med egna initiativ. Du är konstruktiv och intresserad av att dela med dig av dina kunskaper till andra.

Du ska vara utvecklings- och resultatinriktad med stor känsla för kvalitet och service. Som person bör du trivas i en omväxlande och dynamisk miljö där tempot tidvis är högt. Du har stor integritet och väl utvecklad kommunikationsförmåga. Du är generalist med intresse för strategiska frågor.

Om Elsäkerhetsverket

Elsäkerhetsverket är en statlig myndighet med uppdraget att arbeta för hög elsäkerhet och för att elektriska utrustningar inte ska störa varandra. Utifrån visionen trygg och störningsfri el utövar vi aktiv tillsyn av elinstallatörer och elektriska anläggningar, marknadskontrollerar elektriska produkter och informerar allmänheten om elsäkerhetsfrågor. Vi utarbetar också föreskrifter för elektrisk säkerhet och elektromagnetisk kompatibilitet samt deltar i teknisk standardisering både nationellt och internationellt.

Elsäkerhetsverket har cirka 50 medarbetare med placering i olika delar av landet: Kristinehamn, Umeå, Hässleholm och Stockholm. Huvudkontoret ligger i Kristinehamn.

Elsäkerhetsverket vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv.

I denna rekrytering har Elsäkerhetsverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare- eller försäljare.

Här kan du läsa mer om vilka anställningsvillkor och förmåner vi erbjuder

Anställningsform

Tillsvidare.

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef generaldirektör Elisabet Falemo.

Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av administrativ chef Ingrid Öhlén.

Fackliga representanter är för SACO Katarina Olofsson och för ST Ingvar Svensson.

Samtliga nås via Elsäkerhetsverkets växel 010-168 05 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan, märkt ref 3/2017, senast den 28 juni 2017. Den kan skickas via e‑post till registrator@elsakerhetsverket.se, eller med vanlig post till Elsäkerhetsverket, Box 4, 681 21 Kristinehamn. Vi vill ha din ansökan på svenska.
E-post till registrator

 

 

Sidansvarig: Gunnel Nilsson
Publicerad: 2017-06-19
Senast uppdaterad: 2017-06-19