• Skriv ut

Din produkt är ditt ansvar

Är du tillverkare eller importör? Eller är du säljare av elprodukter? Den 25 april arrangerar Marknadskontrollrådet ett heldagsseminarium som ger dig bättre kunskap om regelverket.

Torsdag den 25 april, klockan 10.00–16.00 på Nalen i Stockholm hålls ett heldagsseminarium för dig som tillverkar, importerar eller säljer produkter inom EU/EES-området. Syftet med seminariet är att skapa bättre kunskap om regelverket.

Det här är ett tillfälle att träffa representanter från branschorganisationer och myndigheter och få svar på frågor såsom; Vad säger regelverket? Vad gör myndigheterna för att motverka snedvriden konkurrens? Vad står CE-märkning för? Och vad gäller vid import från tredje land? Vad kan myndigheter samt branschorganisationer göra för att hjälpa ditt företag?

Elsäkerhetsverket deltar under dagen

Fredrik Kagerud. Foto: Elsäkerhetsverket.I seminariet ingår också mingel där du som företagare har möjlighet att få svar direkt på dina specifika frågor.

- Vi kommer att ha två representanter på plats från Elsäkerhetsverkets Avdelning för produkter, säger Fredrik Kagerud, inspektör på Elsäkerhetsverket. Till oss kan man komma och ställa frågor om bland annat de nya direktiven för lågspänning LVD, elektromagnetisk kompatibilitet EMC och elektriska utrustningar för explosionsfarlig miljö ATEX.

Anmälan och programmet

Anmäl dig senast 27 mars 2013. Du anmäler dig och hittar programmet till höger under rubriken Externa länkar.  

Seminariet arrangeras av Marknadskontrollrådet i samarbete med Svensk Handel och Teknikföretagen.

 

Text: Cia Edlund
Foto: Elsäkerhetsverket

Bildtext: Fredrik Kagerud är en av Elsäkerhetsverkets deltagare vid seminariedagen på Nalen, Stockholm.

Externa länkar (öppnas i nytt fönster)

Sidansvarig:
Publicerad: 2013-03-05
Senast uppdaterad: 2014-11-10