Myndigheter bjuder in till träff om belysning

Energimyndigheten och Elsäkerhetsverket möter tillverkare och återförsäljare för att prata om belysning. Den 24 september hålls ett seminarium vid Ljushögskolan i Jönköping där du som arbetar inom branschen bjuds in för information kring de regler som finns inom området.

Seminariet är kostnadsfritt och syftet är att tydliggöra den information och de lagar som finns idag inom området belysning. Exempelvis kan det ibland vara svårt för en importör att tyda regelverket och veta vad som gäller innan elektriska produkter görs tillgängliga på den svenska marknaden.

Joca Kostic inspektör vid Elsäkerhetsverket- Vi kommer bland annat att förklara hur marknadskontroll fungerar, och att vi samarbetar med övriga länder inom EU på området. Det vi vill uppnå är så säkra produkter som möjligt ute i butikerna, och regler på vägen dit ska inte vara största hindret. Vi vill möta branschen och hoppas på så vis fånga upp viktiga frågeställningar men också tala om vart man kan vända sig med olika typer av frågor, säger Joca Kostic inspektör vid Elsäkerhetsverket.

Detta är ett område med ständiga förändringar och under dagen kommer det även att finnas med en punkt på agendan om nya regler, energimärkning och mycket mer.

Efter seminariet kommer det att erbjudas en rundvandring vid Ljushögskolan, där kurser i exempelvis ljusdesign erbjuds.

Bra att veta

Plats: Högskolan i Jönköping

Tid: 9.30 – 15.00

Anmäl senast: 16 september

Till anmälan

Mer information skickas ut efter att du gjort din anmälan.

Mer information

Kontakt

Martin Gustafsson

Inspektör marknadskontroll
Telefon: 010-168 05 27
E-post: martin.gustafsson@elsakerhetsverket.se

Andra webbplatser

Sidansvarig: Sandra Hjelm