Spotlight återkallas från konsumenter

Farligt hög temperatur är uppmätt på en spotlight med namnet Granit visar Elsäkerhetsverkets tester. Importören Yourlink2 Asia AB är ålagd att återkalla alla sålda produkter samt varningsinformera.

Spotlight blir för varm och brister i elsäkerheten. Foto: Elsäkerhetsverket- Med den här produkten är det främst två problem. Den blir alldeles för varm och det i kombination med att klämman som man sätter fast den med lossnar lätt, gör den här lampan väldigt farlig. Förutom att man kan bränna sig på själva lampan kan den lätt ramla ned och det kan fatta eld, säger Birgitta Andersson, inspektör på Elsäkerhetsverket.

Lampan som är gjord för en vanlig glödlampa 40 watt, uppmättes i temperaturen 296 °C vid prov. Tillåten temperatur är 175 °C. Lampan har också oläsbar text på märkskylten.

Inte heller nätsladdens dragavlastning klara testerna utan går att dra ur sitt läge alldeles för lätt.

Importören har nu tagit bort denna produkt från marknaden. Men de lampor som redan sålts kan fortfarande finnas ute hos konsumenter.

- Vi vill gärna att konsumenter som har denna lampa Granit lämnar tillbaka denna till inköpsstället, säger Birgitta Andersson.

Kontakt

Martin Gustafsson

Inspektör marknadskontroll
Telefon: 010-168 05 27
E-post: martin.gustafsson@elsakerhetsverket.se

Dokument

Mer information

Sidansvarig: