Elsäkerhetsverket söker en jurist för en tidsbegränsad anställning

Elsäkerhetsverket söker efter en medarbetare som kan bidra med juridiskt stöd till verksamheten. Tjänsten, som är en tillfällig förstärkning under hösten, är placerad i Kristinehamn på Avdelningen för analys och kommer att vara en resurs för hela myndigheten.

Vad ska du arbeta med?

Dina huvudsakliga uppdrag kommer förutom allmänt juridiskt stöd att vara väl avgränsade uppgifter som till exempel revidering och framtagande av juridiska stöddokument och rutiner samt delta i rättsutredningar.
Elsäkerhetsverket är en myndighet med ett stort uppdrag i förhållande till antalet anställda. Detta innebär att arbetsuppgifterna efterhand kan komma att breddas inom myndighetens verksamhetsområde.

Dina kvalifikationer

För att vara kvalificerad för tjänsten ska du:
• ha rättsvetenskaplig utbildning från högskola eller ha juristexamen med inriktning mot offentligrätt.
• kunna uttrycka dig på ett enkelt och tydligt sätt i tal och skrift på svenska, och
• ha de personliga egenskaper som framgår av kravprofilen.
Det är meriterande om du:
• har erfarenhet av projektledning
• kan uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska
• har erfarenhet från statlig myndighet

Dina personliga egenskaper

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper, eftersom arbetsuppgifterna kräver att du är strukturerad, analytisk och har både vilja och förmåga att samarbeta. Du har ett konsultativt förhållningssätt, är nyfiken och har förmåga att driva frågor och projekt. Att inhämta och dela med sig av kunskaper och erfarenheter är också nödvändiga egenskaper för denna tjänst.

Om Elsäkerhetsverket

Elsäkerhetsverket är en statlig myndighet med uppdraget att arbeta för hög elsäkerhet och för att elektriska utrustningar inte ska störa varandra. Utifrån visionen trygg och störningsfri el utövar vi aktiv tillsyn av elinstallatörer, elinstallationsföretag och elektriska anläggningar, marknadskontrollerar elektriska produkter och kommunicerar med allmänheten kring elsäkerhetsfrågor. Vi utarbetar också föreskrifter för elektrisk säkerhet och elektromagnetisk kompatibilitet samt deltar i teknisk standardisering både nationellt och internationellt.

Elsäkerhetsverket har drygt 50 medarbetare med placering i olika delar av landet: Kristinehamn, Umeå, Hässleholm och Stockholm. Huvudkontoret ligger i Kristinehamn.

Elsäkerhetsverket vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv.

Här kan du läsa mer om vilka anställningsvillkor och förmåner vi erbjuder:
http://www.elsakerhetsverket.se/jobbahososs/

I denna rekrytering har Elsäkerhetsverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare- eller försäljare.

Anställningsform och omfattning

Tidsbegränsad anställning (allmän visstidsanställning), till och med 31 december 2019.

Tillträdesdag

Snarast möjligt, enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta verksjurist Karin Sjöberg. För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta administrativ chef Ingrid Öhlén.

Fackliga representanter är för SACO Katarina Olofsson och för ST Ingvar Svensson.

Samtliga nås via Elsäkerhetsverkets växel 010-168 05 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan, märkt ref 4/2019 senast den 15 september 2019. Den kan skickas via e post till registrator@elsakerhetsverket.se, eller med vanlig post till Elsäkerhetsverket, Box 4,
681 21 Kristinehamn. Vi vill ha din ansökan med CV och personligt brev på svenska. Betyg och intyg med mera lämnas först vid nästa steg i rekryteringsprocessen.

Sidansvarig: Sandra Hjelm