Vi söker en eller flera inspektörer till Avdelningen för produkter

Elsäkerhetsverket söker nya medarbetare till Avdelningen för produkter. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Kristinehamn. Skicka din ansökan till oss senast den 24 april.

Elsäkerhetsverket är en nationell myndighet med ett tydligt samhällsuppdrag att minska elolycksfall och bränder som beror av el. Våra engagerade och kompetenta medarbetare utför uppdraget med kvalitet, rättssäkerhet och hög servicegrad. Nytänkande och öppenhet för att prova nya lösningar är en viktig förutsättning i en föränderlig omvärld. Tillsammans med andra aktörer strävar vi efter att uppnå bästa möjliga effekt för elsäkerhet och EMC, med givna resurser.

Vi söker dig som vill arbeta i en omväxlande roll och med din kompetens och erfarenhet vill vara med på vår fortsatta utvecklingsresa och bidra till samhällsnyttan.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer i huvudsak att arbeta med marknadskontroll av elektriska produkter. I arbetet ingår även kontakter med andra myndigheter och företag, delta på mässor och seminarier och utbildningar. Att göra tekniska utredningar kommer också vara en del av dina arbetsuppgifter. Du kommer att få vara med i vår fortsatta utveckling av arbetssätt och metoder för att möta de utmaningar som utvecklingen i samhället medför.

Med tanke på att Elsäkerhetsverket är en myndighet med ett stort uppdrag i förhållande till antalet anställda, behöver du vara beredd på att arbetsuppgifterna varierar över tid och vid behov även ta andra arbetsuppgifter inom myndighetens verksamhetsområde.

Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Kristinehamn.

Arbetet kan innebära resor, både inom Sverige och utomlands.

Dina kvalifikationer

För att vara kvalificerad för tjänsten ska du:

 • ha minst 3-årig teknisk högskoleutbildning, eller
 • ha annan minst 3-årig högskoleutbildning som är relevant för tjänsten i kombination med att ha arbetat på myndighet med marknadskontroll eller
 • ha minst 3-årig teknisk gymnasieutbildning i kombination med att ha arbetat som ingenjör inom el- och/eller elektronikområdet,
 • kunna ta till dig av innehållet i regler, utredningar, tekniska rapporter m.m,
 • kunna uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska inklusive kunna anpassa budskap och innehåll efter mottagarens förutsättningar och behov,
 • kunna kommunicera skriftligt och muntligt på engelska,
 • ha de personliga egenskaper som framgår av kravprofilen

Meriterande krav

Det är meriterande för tjänsten om du har

Utbildning eller erfarenhet inom

 • elektroteknik, elektronik, elsäkerhet, eller elektromagnetisk kompatibilitet,
 • elektriska produkter eller installationer i explosiv-miljö,
 • produktutveckling, kvalitetsarbete, tillverkningskontroll, bedömning av överensstämmelse eller annat produktsäkerhetsarbete,
 • marknadskontroll och/eller tillsyn på myndighet,
 • projektledning och skriva rapporter,
 • B-körkort.

Dina personliga egenskaper

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper eftersom arbetsuppgifterna kräver att du har god samarbetsförmåga, är noggrann, effektiv, kommunikativ, tar eget ansvar och kommer med egna initiativ. Du är engagerad och har lätt för att dela med dig av din kunskap och att ta till dig andras erfarenheter.

Om Elsäkerhetsverket

Elsäkerhetsverket har drygt 50 medarbetare med placering i olika delar av landet: Kristinehamn, Umeå, Hässleholm och Stockholm. Huvudkontoret ligger i Kristinehamn. Läs gärna mer om Elsäkerhetsverkets verksamhet på www.elsakerhetsverket.se.

I denna rekrytering har Elsäkerhetsverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare- eller försäljare.

Anställningsform

Tillsvidare. Provanställning kan komma att tillämpas.

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

För frågor om tjänsterna är du välkommen att kontakta avdelningschef Per Samuelsson.

Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av administrativ chef Ingrid Öhlén.

Fackliga representanter är för SACO Katarina Olofsson och för ST Ingvar Svensson.

Samtliga nås via Elsäkerhetsverkets växel 010-168 05 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan, märkt med referensnummer 7/2020, senast den 24 april 2020. Den kan skickas via e‑post till registrator eller med vanlig post till Elsäkerhetsverket, Box 4, 681 21 Kristinehamn.

Vi ser fram emot din ansökan, som ska vara skriven på svenska och ska innehålla CV och personligt brev där vi vill att minst följande framgår. 

 • Ditt namn och kontaktuppgifter.
 • Beskrivning av hur du uppfyller de obligatoriska kraven för tjänsten.
 • Beskrivning av de eventuella meriterande krav du uppfyller.
 • En kort beskrivning av hur just du vill bidra i teamet på Avdelningen för produkter.

Betyg och intyg med mera lämnas först vid nästa steg i rekryteringsprocessen. Vi kommer också att efterfråga referenser.

Mer information

Kontakt

Per Samuelsson

Avdelningschef
Telefon: 010-168 05 32
E-post: per.samuelsson@elsakerhetsverket.se

Ingrid Öhlén

HR-stöd
Telefon: 010-168 05 11
E-post: ingrid.ohlen@elsakerhetsverket.se

Ingvar Svensson

Elinspektör
Telefon: 010-168 05 74
E-post: ingvar.svensson@elsakerhetsverket.se

Sidansvarig: Sandra Hjelm