Elsäkerhetsverket medverkar på Elfackmässan

7-10 maj slår Svenska Mässan upp portarna för Elfackmässan i Göteborg. I år firar Elfack 50 år och Elsäkerhetsverket finns på plats för att svara på frågor från elbranschen och möta besökare för spännande diskussioner om elsäkerhet.

Elfackmässan i Göteborg hålls vartannat år och har cirka 25 000 besökare och 400 utställare. Elfack är en av Nordens mest intressanta mässor för el- och energibranschen i syfte att göra affärer, knyta kontakter, hitta nya lösningar, få inspiration och kunskapsutbyte.

Två år med nya elsäkerhetslagen

Mässan är öppen 9-17 förutom fredag 9-14. Besökare träffar Elsäkerhetsverkets medarbetare i monter C05:50 på nedre plan.
- Huvudfokus för oss i år är att fånga upp hur branschen förhåller sig till de första åren med nya elsäkerhetslagen. Vad upplever de som tillämpar nya elsäkerhetsregler, vad är bra vad är mindre bra? Vi har bland annat tagit fram informationsblad om hur man kan arbeta med egenkontrollprogrammet i syfte att göra det ännu tydligare för både medarbetare och företagsledning, säger Cia Edlund, kommunikationschef för vid Elsäkerhetsverket.

Möt oss på scenen för El

Under mässan hålls intressanta föredrag och diskussioner om el, ljus och kraft på tre olika scener. Elsäkerhetsverket har två pass under dagarna på scen Forum för el.
- Onsdag den 8 maj kl. 15.30 berättar Peter Lindberg, Elsäkerhetsverket om hur de första åren med nya elsäkerhetslagen varit, på scen Forum för El. På samma scen, torsdag 9 maj kl. 14.00, kommer vi med moderator, Henrik Nygård, belysa ämnet "Elbränder i bostäder" tillsammans med Magnus Karlsson, Elsäkerhetsverket och Michael Steen, Brandskyddsföreningen, berättar Cia Edlund.

Switch - nytt för i år

En nyhet under årets mässa är Switch, en interaktiv arena på plan 2 i mässhallen. Switch syftar till att samla entreprenörer och affärsutvecklare som får möjlighet att möta erfarna aktörer och investerare inom branschen. Switch tema är "Förändringskraften du söker" och medarrangörer är bland andra Power Circle Summit.

Ta dig tid och gör gärna ett besök på Elfack på Svenska Mässan i Göteborg 7-10 maj!

Läs mer på Elfacks webbplats

Sidansvarig: Cia Edlund