Illustration Koppla säkert, en elektriker besöker en man i hemmet.

Koppla säkert nominerat till eDiamond Award 2020

Elsäkerhetsverkets tjänst Kopplasäkert.se är nominerad till eDiamond Award för årets bästa samhällsnyttiga tjänst. Med användarvänlighet och tillgänglighet i fokus hoppas vi kunna fortsätta erbjuda stor samhällsnytta till både konsumenter och samarbetspartners även 2021.

Publikationen Offentliga Affärer delar årligen ut eDiamond Award, med målsättningen att främja e-förvaltning och digitalisering både lokalt, regionalt, nationellt och globalt. Priset delas ut under konferensen eFörvaltningsdagarna och går till den organisation som under året bedöms bäst ha erbjudit medborgare och företag nya möjligheter genom att skapa nya e-tjänster. Kopplasäkert.se är en av åtta nominerade tjänster till årets pris. Elin Cederholm, som varit projektledare för Koppla säkert, kommenterar nomineringen:

–Det känns jätteroligt att Kopplasäkert.se är nominerad till eDiamond Award, eftersom vi ansträngt oss för att göra tjänsten så användarvänlig och tillgänglig som möjligt. Den tekniska utvecklingen av tjänsten drivs av vad våra användare och samarbetspartners behöver i sin vardag och verksamhet.

Övriga nominerade till årets eDiamond Award är: Ali Nabi (Nacka kommun), Malin Ljung (Enskede-Årsta-Vantör), Maria Sundstedt (Göteborgs Stad), Josefina Sanchez Eliasson och Charlotta Frodin (Lunds kommun), Martin Ahnstrand (Skatteverket), Niklas Edmark (Eskilstuna kommun) samt Carina Forsberg och Jenni Garper (Norrtälje kommun).

Satsning på integrering med e-handel

Kopplasäkert.se hjälper konsumenter att ta reda på vilken el de får koppla själva hemma. Tjänsten har sedan lanseringen i maj 2020 använts av mer än 120 000 besökare.

–Under 2021 vill vi göra Koppla säkert integrerat i e-handel i större utsträckning. Vi vill göra det möjligt för privatpersoner som handlar elektriska produkter på nätet att, i direkt anslutning till produkten, få information om vad de får göra med den själva, säger Elin Cederholm.

För återförsäljare som har fysiska butiker har Kopplasäkert.se blivit ett stöd för personalen, som numera enkelt kan hänvisa kunder till Elsäkerhetsverket när de har frågor om elinstallationsarbete. Med satsningar både på e-handeln och fysiska butiker hoppas vi på Elsäkerhetsverket kunna fortsätta bidra med samhällsnytta för en ökad elsäkerhet i hela landet.

Kontakt

Elin Cederholm

Utrednings- och projektkoordinator
Telefon: 010- 168 05 35
E-post: elin.cederholm@elsakerhetsverket.se