Illustration Koppla säkert, en elektriker besöker en man i hemmet.

Koppla säkert nominerat till Guldvargen

Elsäkerhetsverkets tjänst Koppla säkert har haft en flygande start sedan det lanserades i maj förra året, med många besökare och flera fina omnämnanden.

Nu har tjänsten blivit nominerad till Guldvargen, en utmärkelse som belönar årets bästa värmländska marknadsföringsinsatser. Bakom priset står Marknadsföreningen i Värmland. Elsäkerhetsverket är nominerade tillsammans med Happy Republic, den kommunikationsbyrå som varit med och tagit fram konceptet till Koppla säkert och som sedan samarbetat med oss i utveckling av tjänsten.

Nominerat i två kategorier

Koppla säkert är nominerat i kategorierna ”Årets digitala” och ”Årets rörliga”. Den 29 april koras vinnarna. Elin Cederholm, som varit projektledare för Koppla säkert, kommenterar nomineringen:

–Det är kul att se att Koppla säkert uppmärksammas för formgivning och innehåll, då vi har jobbat mycket med att göra tjänsten så användarvänlig som möjligt ända från början. Vi hoppas naturligtvis på att vinna, men ser det som en framgång att vara nominerade – det är ett kvitto på att vi som myndighet har lyckats med ett steg i vår digitala utveckling.

Utveckling mot e-handel

I Koppla säkert kan privatpersoner ta reda på vilka elprodukter de själva får installera och vilka de måste anlita ett elinstallationsföretag för att fixa. Tjänsten används av bland andra återförsäljare ute i fysiska butiker och på nätet. Elsäkerhetsverket arbetar kontinuerligt med att utveckla tjänsten, och satsar år 2021 bland annat på att få till ett ännu bättre samarbete med e-handeln kring Koppla säkert.