En tjej med hand över en läsplatta.

Nytt nummer av Elsäkerhetsverkets nyhetsbrev

Generalsekreterare Jan Bertoft vid Sveriges Konsumenter, inleder Elsäkerhetsverkets nyhetsbrev med "Grejer som säjs av online-jättar som Amazon, Wish, Alibaba och eBay kan helt enkelt vara farliga". Läs också om konkreta tips till dig som konsument inför kommande köphelger och mycket mer.

Ander Persson har nu arbetat som generaldirektör ett första år vid Elsäkerhetsverket och ser framåt mot ett nytt år med kommande utmaningar som bland annat energiomställning med ökad elektrifiering och vad det innebär för elsäkerheten:

- Elektrifieringen har lagt i en överväxel och där blir det viktigt med elsäkerheten. Det är en utmaning för oss som liten myndighet att hänga med och agera på teknikutvecklingen. Där måste vi jobba smart och strategiskt.

Läs också om risken för elchock med översvämmade källare, om Jessica Trulsson och hennes yrkesbana inom elbranschen samt om HDMI-kablar som inte uppfyller kraven. Elsäkerhetsverket utreder även förutsättningarna för att öka antalet utförda elbesiktningar i samband med fastighetsöverlåtelse.

Elsäkerhetsverkets nyhetsbrev september 2021

Mer information

Tipsa om nyhet

Sandra Hjelm

Kommunikatör
Telefon: 010-168 05 17
E-post: sandra.hjelm@elsakerhetsverket.se

Senast granskad: 2021-09-29