Hand håller i ett förstoringsglas för att förstora ett paragraftecken.

Seminarier om våra nya starkströmsföreskrifter

UPPDATERING 2022-09-30: Anmälan har nu stängt då alla seminarietillfällen är fullbokade. Om du bokat in dig och ännu inte fått någon videolänk från oss, vänligen kolla din skräppost.

Nu kan du anmäla dig till Elsäkerhetsverkets kostnadsfria digitala seminarier om de nya starkströmsföreskrifterna! Vi erbjuder åtta seminarietillfällen under oktober. Antal platser är begränsat - först till kvarn gäller.

De åtta seminarietillfällena äger rum den 5, 7, 20 och 25 oktober 2022, ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Det tidigare utannonserade tillfället den 21 september har utgått. Varje tillfälle riktar sig till en specifik målgrupp, men informationen är övergripande och självklart kan du anmäla dig till vilket tillfälle som helst. Det går dock bara att boka ett seminarietillfälle per person. Länken till anmälan hittar du längre ner på sidan.

Vad kommer seminarierna att innehålla?

Vid seminarierna kommer vi att ge dig grundläggande kunskaper om innehållet i de tre nya föreskrifterna ELSÄK-FS 2022:1, 2022:2 och 2022:3. Vi presenterar vad de olika föreskrifterna innehåller för typ av regler, vem som berörs av dessa regler och vad som har förändrats i förhållande till de regler som gäller idag. Du kommer även att kunna ställa frågor till oss.

LÄS MER: Vad innebär de nya starkströmsföreskrifterna?

Vi kommer tyvärr inte att ha möjlighet att i någon större utsträckning fördjupa oss i tillämpningen av reglerna. Under november kommer vi därför att genomföra ett antal workshops, där vi bland annat kommer att ge en fördjupad vägledning om vad kravet på dokumenterade rutiner för fortlöpande kontroll innebär i praktiken. Mer information om dessa workshops och möjlighet till anmälan kommer längre fram i höst.

Tecknad symbol  av anmälningsformulär och penna.

Så anmäler du dig

Ange vilket seminarietillfälle du önskar vara med på. De olika tillfällena riktar sig till olika målgrupper. Det går bara att boka ett seminarietillfälle per person. Vi behöver även din e-postadress, så att vi senare kan skicka en videolänk till seminariet.

Sista datum för anmälan är söndagen den 2 oktober 2022. Antalet platser är begränsat, så skicka in din anmälan redan idag för att säkra din plats!

Anmälan till seminarier om starkströmsföreskrifterna

Senast granskad: 2022-09-30