Glödlampa lyser bredvid tangentbordet på en laptop.

Utbildning: Så tar du fram rutiner för fortlöpande kontroll

Nu kan du anmäla dig till Elsäkerhetsverkets kostnadsfria digitala utbildning ”Så tar du fram rutiner för fortlöpande kontroll”. Utbildningen riktar sig till dig som är innehavare av en elanläggning. Antalet platser är begränsat - först till kvarn gäller!

Utbildningen utgår från de nya starkströmsföreskrifterna ELSÄK-FS 2022:3, som träder i kraft den 1 december 2022. Vi erbjuder sammanlagt nio utbildningstillfällen under december 2022 och januari 2023. Datum och tider hittar du i anmälningsformuläret, se länk längre ner på sidan. Sista dag för anmälan är 3 dagar innan respektive utbildningstillfälle, men tänk på att platserna kan ta slut så anmäl dig redan idag!

Vad kommer utbildningen att innehålla?

Utbildningen är en vägledning till dig som är innehavare av en elanläggning. En elanläggning kan vara avsedd för antingen användning, överföring eller produktion av el. Det kan till exempel handla om elanläggningar i förskolor och skolor, kontor, föreningslokaler, kommersiella lokaler, vårdinrättningar, campingplatser, hotell och pensionat, vägbelysning, industrier, solcellsanläggningar, kraftledningar m.m. Under utbildningen kommer vi bland annat att prata om följande:

  • Hur ska du tänka när du tar fram rutiner för den fortlöpande kontrollen?
  • Vad ska du titta på vid riskbedömningen?
  • Hur ofta ska kontrollerna göras?
  • Vem ska utföra kontrollerna?
  • Hur ska du dokumentera dina rutiner?

Dessa och många andra frågor ska vi belysa och hjälpa dig att besvara. Du kommer även att kunna ställa frågor till oss under utbildningen.

LÄS MER: Innehavarens kontroll av starkströmsanläggningar och elektriska utrustningar (2022:3)

Praktisk information

Utbildningen kommer att ges digitalt via Zoom. Du behöver inte själv ha Zoom för att kunna delta. Några dagar innan utbildningen skickas en möteslänk till den e-postadress som du anger i anmälan.

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor

Peter Tunell, elinspektör och projektledare
Tel: 010-168 05 65
E-post: peter.tunell@elsakerhetsverket.se

Tecknad symbol  av anmälningsformulär och penna.

Så anmäler du dig

Välj den tid som passar dig bäst, fyll i dina kontaktuppgifter - och du är anmäld! Tänk dock på att det bara går att boka ett utbildningstillfälle per person. Skicka in din anmälan redan idag för att säkra din plats!

Anmälan till utbildning om rutiner vid fortlöpande kontroll

Senast granskad: 2022-11-17