• Skriv ut

Ny broschyr om elsäkerhet på campingplatser

En broschyr har tagits fram för att öka elsäkerheten på campingplatser. Då verksamheten är säsongsbunden är det viktigt att se över uttag och kablar med jämna mellanrum, helst inför varje säsong, så att inga skador uppstått under vinterhalvåret.

Broschyren är främst riktad till dig som innehavare av en campingplats och är tänkt som ett stöd där vi samlat kontrollpunkter, gällande lagar och regler.

- Det är inte tvingande att utföra kontroll varje år men då en campingplats kan vara hårt utsatt av väder och vind rekommenderar vi på Elsäkerhetsverket att en kontroll görs inför varje säsong, men gärna oftare än så. På det viset upptäcks eventuella skador och brister i tid och skador på människor och egendom kan undvikas, säger Fredrik Sjödin, överinspektör vid Elsäkerhetsverket.

Broschyren finns att beställa eller ladda ned gratis från Elsäkerhetsverkets webbplats men kommer också att delas ut vid de tillsynsbesök som myndigheten utför runtom i landet.

- Vi har tittat på ett stort antal campingplatser runt om i landet och kan konstatera att de flesta är välskötta och att elanläggningen uppfyller de krav som ställs. Men det är viktigt att upprätthålla det förebyggande informationsarbetet så att vi fortsätter hålla en hög nivå gällande elsäkerhet på våra campingplatser. Då är det bra med en sån här broschyr, som ger en bra översikt över lagar och regler, säger Fredrik Sjödin.

perm_contact_calendarKontakt

Fredrik Sjödin


Telefon:
E-post:

Mer information

Sidansvarig: Sandra Hjelm
Publicerad: 2014-06-11
Senast uppdaterad: 2015-02-12