• Skriv ut

Snart i varje elinstallatörs postlåda

Den som är elinstallatör och tittar i sin postlåda kommer i dagarna att få ett brev från Elsäkerhetsverket. Myndigheten vill bli bättre på att skapa kontakt med de drygt 40 000 behöriga installatörer som finns i elinstallatörsregistret.

- Elinstallatörerna är viktiga ambassadörer för Elsäkerhetsverket. De träffar både branschfolk och konsumenter. Vi behöver deras hjälp att regelbundet sprida kunskap och medvetande i samhället, om vilka regler som gäller kring behörighet för elinstallationer och vilka förändringar som är på gång inom elsäkerhetsområdet, säger Elisabet Falemo, generaldirektör vid Elsäkerhetsverket. 

Information via e-post
Utskicket innehåller en broschyr som beskriver förändringar inom behörighetsområdet, en dokumentationsblankett som elinstallatörer kan använda vid överinseende och ett brev med påminnelse om att nya behörighetsföreskrifter börjar gälla från årsskiftet. På Elsäkerhetsverkets webbplats kommer de elinstallatörerna som vill få fortsatt information från myndigheten kunna registrera sin e-post.

- Vi hoppas att så många elinstallatörer som möjligt ska bli intresserade av att få fortsatt information från Elsäkerhetsverket, säger Cia Edlund, informationschef . Kan vi ge dem bättre information regelbundet så bidrar det till att öka kunskapen och elsäkerheten i samhället. E-post är en effektiv kanal som vi hittills inte har använt till den här målgruppen.

Underlätta dokumentation
Den blankett som tagits fram i projektet är tänkt att underlätta för elinstallatörer, att dokumentera överinseende när de nya behörighetsföreskrifterna börjar gälla vid årsskiftet. Den har tagits fram i samråd med elbranschen och finns även att ladda ner på Elsäkerhetsverkets webbplats.

- Det är inget krav att använda den men vi vill underlätta att dokumentera överinseende när elinstallatören och yrkesmannen inte är anställda i samma företag, säger Charlotte Mogren på Avdelningen för anläggningar och installatörer.

Dokument (öppnas i nytt fönster)

Sidansvarig: Cia Edlund
Publicerad: 2013-11-19
Senast uppdaterad: 2014-11-10