• Skriv ut

Din produkt, ditt ansvar

Är du tillverkare eller importör? Eller är du säljare av elprodukter? Torsdagen den 25 april arrangerar Marknadskontrollrådet ett heldagsseminarium som ger dig bättre kunskap om regelverket.

Din produkt, ditt ansvar är namnet på seminariet. Syftet med heldagseminariet, som hålls på Nalen i Stockholm, är att ge dig som tillverkar, importerar eller säljer produkter inom EU/EES-området bättre kunskap i vad du förväntas göra.

Svar på dina frågor

Det här är ett tillfälle att träffa representanter från branschorganisationer och myndigheter och få svar på frågor såsom; Vad säger regelverket? Vad gör myndigheterna för att motverka snedvriden konkurrens? Vad står CE-märkning för? Och vad gäller vid import från tredje land? Vad kan myndigheter samt branschorganisationer göra för att hjälpa ditt företag?

Elsäkerhetsverket deltar under dagen

I seminariet ingår också mingel där du som företagare har möjlighet att få svar direkt på dina specifika frågor.
- Vi kommer att ha två representanter på plats från Elsäkerhetsverkets Avdelning för produkter, säger Fredrik Kagerud, inspektör på Elsäkerhetsverket. Till oss kan man komma och ställa frågor om bland annat de nya direktiven för lågspänning LVD, elektromagnetisk kompatibilitet EMC och elektriska utrustningar för explosionsfarlig miljö ATEX.

 

Externa länkar (öppnas i nytt fönster)

Sidansvarig:
Publicerad: 2013-04-23
Senast uppdaterad: 2014-11-10