Acer återkallar strömsladd

Acer återkallar en strömsladd med beteckningen LS-15 som följer med deras produkter. Det finns en risk att sladdarna kan överhettas och orsaka brand. Acer uppmanar sina kunder att kontakta dem för att utan kostnad beställa en ny strömsladd.

Strömsladden har inte fått ett försäljningsförbud från Elsäkerhetsverket utan det är Acer själva som beslutat att återkalla produkten. Acer har blivit uppmärksammade på problemet via datortillverkare och har nu beslutat att återkalla som en förebyggande åtgärd.

Datorerna säljs under flera olika varumärken:

  • Acer, eMachines
  • Gateway
  • Packard Bell

Så här kontrollerar du din strömsladd

Kontrollera sladden som löper mellan nätadaptern och nätaggregatet. Om strömsladden är märkt med beteckningen LS-15 ska du kontakta Acer för att få din strömsladd utbytt. För att förenkla kontrollen så fkan du fylla i dina uppgifter på Acers webbplats där du också kan se om din dator är påverkad av detta återtag.

Förstör strömsladden

Den defekta strömsladden ska omedelbart avlägsnas, klippas av och slängas i lämpligt återvinningskärl. Observera att det är endast den defekta strömsladden som ska avlägsnas. Datorerna kan, tills dess att strömsladden ersatts, användas med hjälp av datorns batteri.

 

 

Mer information

Kontakt

Martin Gustafsson

Inspektör marknadskontroll
Telefon: 010-168 05 27
E-post: martin.gustafsson@elsakerhetsverket.se

Sidansvarig: Sandra Hjelm