Bordslampa återkallas från konsument

Bordslampans lamphållare är inte säker utan gör att du kan få en elchock av den, då man kan komma åt spänningsförande delar. När bordslampan testas med en vanlig lampa så smälter delar av den. Märkningen är bristfällig och EG-försäkran saknas. Elsäkerhetsverket har beslutat att CoolStuff AB ska återkalla bordslamporna.

Äger du den här produkten?

Om du äger denna produkt bör du lämna tillbaka produkten till inköpsstället eller förstöra den. CoolStuff AB är ålagd att varningsinformera.

Observera att alla beslut är möjliga att överklaga enligt förordningarna om elektrisk materiel (1993:1068) eller om elektromagnetisk kompatibilitet (1992:1512). En överklagan ska vara inskickad till Elsäkerhetsverket senast tre veckor efter datum för beslut.

Här kan du läsa beslutet:

Beslut om försäljningsförbud

                        

Bordslampan. Man bygger upp den ungefär som lego.

 

Här ser man att lamphållaren inte håller måtet. Man kan beröra spänningsförande delar. Klicka på bilden för att se en större bild.

 

Här kan du se hur bordslampan har smält. Klicka på bilden för större bild.

 

Ovan syns märkningen som finns på produkten. Det är dock märkningen på interna delar (exempelvis lamphållaren) och bordslampan som sådan saknar bland annat märkning av ursprungsbeteckning och skyddsklass.

 

Fakta om produkten

Försäljningsförbud

nr 15EV1613

Beslutat den

2015-08-21

Fabrikat/Varumärke

Okänd

Modell

ssys/Puzzle

Part i ärende

CoolStuff AB

Kända försäljningsställen

CoolStuff AB

Mer information

Sidansvarig: Martin Gustafsson