Elisabet Falemo nominerad till Årets Kraftkvinna 2016

Årets Kraftkvinna utses varje år av en jury och 2016 är 35 framstående Kraftkvinnor nominerade. Elsäkerhetsverkets generaldirektör Elisabet Falemo är en av de nominerade.

GD Elisabet Falemo Foto John PerssonKraftkvinnorna är ett nätverk som bildades våren 2015 med syfte att synliggöra och lyfta kompetenta kvinnor i energibranschen och samtidigt motverka bilden av att det är brist på erfarna kvinnor i energibranschen. Ett uttalat mål att öka andelen kvinnor i ledningsgrupper och/eller styrelseplatser i energisektorns bolag och organisationer.

Synliggöra kvinnor i energisektorn

Nätverket verkar för att synliggöra kvinnor i energisektorn genom att tillgängliggöra en uppdaterad lista innehållande kompetenta kvinnor i energibranschen att användas av rekryterare, konferensarrangörer och andra som söker efter energikompetens. Nätverkets medlemmar arbetar också med inventering av kvinnlig kompetens i branschen.Syftet med Kraftkvinnor är också att skapa en plattform genom möten och mingel för utbyte av tankar och idéer samt stöd i karriärval.

Årets Kraftkvinna koras i oktober

Till Årets Kraftkvinna 2016 har 35 kraftkvinnor nominerats och deras kompetens och gärningar spänner över ett imponerande register. Den 25 oktober, klockan 16-18, koras vinnaren. Mer information kommer på Kraftkvinnornas webbplats www.kraftkvinnorna.se

Här kan du ta del av hela listan på nominerade Kraftkvinnor.

Sidansvarig: Cia Edlund