Engelsk handbok om elinstallationer enligt de nya reglerna

De viktigaste delarna av vår populära handbok om elinstallationer enligt elsäkerhetslagen finns nu översatta till engelska. Den engelska handboken, som fått titeln "Manual - Electrical Installations under the Electrical Safety Act", laddar du utan kostnad ner på vår webbplats.

Den 1 juli 2017 får Sverige en ny elsäkerhetslag. Som ett stöd för de som berörs av de nya reglerna har Elsäkerhetsverket tidigare gett ut handboken Elinstallationer enligt elsäkerhetslagen. Den svenska handboken har nu kompletterats med en engelsk version.

Electrical Installations under the Electrical Safety Act

- Behovet av information på engelska gäller inte minst kravet på egenkontrollprogram. Detta krav gäller ju inte bara svenska elinstallationsföretag utan även utländska entreprenörer aktiva på den svenska marknaden. Vi har även översatt de avsnitt som rör företagaransvaret och verksamhetstyper, säger Elisabet Ek, projektledare och kommunikatör på Elsäkerhetsverket. 

Den engelska versionen av handboken finns i dagsläget bara i digital form och går att ladda ner på vår webbplats.

Du kan även ladda ner handboken direkt genom att klicka på bilden eller länken nedan. Handboken öppnas som pdf i ett nytt fönster.

Ladda ner handboken

Sidansvarig: Elisabet Ek