festlig högtidsdag med seminarium och utställning

I år firar Elsäkerhetsverket 25 år som egen myndighet. Tisdagen den 28 augusti är det äntligen dags för vårt stora jubileumsseminarium. Med särskilt inbjudna gäster, ett fullspäckat program och en alldeles unik utställning hoppas vi på en spännande  högtidsdag med många minnen, skratt och en och annan tankeställare.

Elsäkerhetsverkets 25-årsloggaSeminariet går av stapeln på Ingenjörsvetenskapsakademien i Stockholm och bjuder på spännande föredrag och diskussioner, festlunch och musikunderhållning. Programmet kommer bland annat att innehålla en historisk exposé, panelsamtal om myndighetens utveckling och framtidsspaning, för att nämna något. Före detta generaldirektörer, avdelningschefer, överinspektörer, Elsäkerhetsrådet, företrädare för branschen och representanter från regeringen har bjudits in. Och naturligtvis är alla våra medarbetare på plats.

Barn siar om el

Som ett led i vårt 25-årsjubileum har vi under året träffat sex skolklasser, från förskola upp till femte klass, för att genom ritningar och modellbyggen låta dem berätta för oss om hur de tror att el kan skapas och användas i framtiden. Vi har nu samlat barnens fantastiska alster i en unik utställning som visas under jubileumsseminariet. Vad sägs om sol- och vindelsdrivna mobilladdare, miljöbilar som drivs av blommor, hjälpsamma robotar eller elektriska glassar som växer ut så snart man tagit en tugga?

Premiär för vår jubileumsskrift

Sedan Sverige började elektrifieras för drygt hundra år sedan har mycket hänt. När Elsäkerhetsverket nu fyller 25 år som egen myndighet har vi sett det som en möjlighet att dokumentera viktiga delar av historien, både före och efter bildandet av Elsäkerhetsverket. Resultatet har vi samlat i en jubileumsskrift, där vi varvar fakta med personliga betraktelser. 

- Jag hoppas att jubileumsskriften ska vara underhållande och inspirerande. Många personer har bidragit med fantastiska insatser genom åren och det gemensamma engagemanget finns kvar inom Elsäkerhetsverket idag, säger generaldirektör Elisabet Falemo.

Jubileumsskriften delas för första gången ut under vårt jubileumsseminarium och går från och med idag att beställa från vår publikationsshop.

Ladda ner eller beställ jubileumsskrift

Sidansvarig: Elisabet Ek