Pool med poolstege och utsikt över öppet landskap

Läs juninumret av Aktuellt

Sommaren är här och årets andra nummer av Aktuellt har precis skickats ut till våra prenumeranter. I nyhetsbrevet ger vi självklart tips på vad man bör tänka på för en elsäker sommar. Detta och mycket mer.

Förutom våra sommartips bjuder vi på en spännande artikel om hur störande elprylar skräpar ner vårt elnät och kan få hårtorken att dra igång mitt i natten. Vi skriver om kartläggningen av elrelaterade bränder i bostäder och reder ut Elsäkerhetsverkets roll när det gäller uppstart av nya elutbildningar. Du kan även läsa om Viktor Erlandsson, som fick 400 volt genom kroppen i samband med ett elarbete.

Dessutom fyller elsäkerhetslagen ett år, vilket vi bland annat uppmärksammar med en artikel om hur regelverket har förändrats och utvecklats, från 1902 års första ellag till de nya reglerna som trädde i kraft den 1 juli 2017. Vi berättar också om hur det har gått för e-tjänsten "Kolla elföretaget", som lanserades för ett år sedan. Missa inte heller våra nya informationssidor om hur du kan klimatsäkra din elanläggning.

Trevlig läsning!

Mer information

Sidansvarig: Elisabet Ek