Nu finns de nya föreskrifterna på engelska

De föreskrifter som rör de nya reglerna kring elinstallationsarbete finns nu även på engelska. Dokumenten kan laddas ner på vår webbplats.

Nu är det bara dagar kvar innan den nya elsäkerhetslagen träder i kraft den 1 juli. Det har pågått ett intensivt arbete med att hinna översätta de tre författningar som tillsammans med elsäkerhetslag och elsäkerhetsförordning utgör de nya elsäkerhetsreglerna.

- Vi har fått en hel del förfrågningar om engelska versioner av föreskrifterna då det är många utländska företag som berörs av de nya reglerna, berättar Karin Sjöberg, tf verksjurist.

Det pågår även ett arbete med att översätta flera av Elsäkerhetsverkets föreskrifter. Dessa kommer att publiceras löpande så snart de är klara.

- Det har varit en begränsad tidplan, vilket har gjort att vi inte kunnat lägga ner så mycket tid på att finna exakta begrepp, säger Karin Sjöberg. Vid rättstillämpning är det alltid den svenska versionen som gäller, men de engelska översättningarna kan ändå vara till god hjälp att förstå vilka regler som gäller.

De översatta föreskrifterna går bland annat att ladda hem från vår engelska webbplats:
Laws and regulations

Du hittar även den engelska översättningen av föreskrifterna via länkarna nedan.

Mer information

Sidansvarig: Elisabet Ek