Gustavs underarmar och de ärr han fick i samband med olyckan.

Nytt nummer av Aktuellt ute nu

Hösten är här och årets tredje nummer av nyhetsbrevet Aktuellt har precis skickats ut till våra prenumeranter. Denna gång skriver vi bland annat om vikten av att öka kunskapen om olyckor orsakade av el. Vi får träffa Gustav Östermyr, som fick 20 000 volt genom kroppen i samband med ett rutinjobb.

I vårt septembernummer kan du även läsa om risken med att använda timers och förlängningskablar när du laddar din elbil. Vi ger information och råd om hur du kan skydda dig och din bostad mot brand och elchock i samband med översvämningar och ras. Och så berättar vi mer om den nya solelportalen, vars syfte är att ge privatpersoner oberoende information om solcellsanläggningar, från planering och inköp till installation och underhåll av en anläggning.

I vår serie "Kvinnor i elteknikbranschen" intervjuar vi Johanna Rosenlind på Energiföretagen. Hon ser jämställdhetsfrågan och digitaliseringen som fantastiska möjligheter för branschen. Missa inte heller vår intressanta artikel om EMC:s roll för flygbranschen.

Skulle du ha vägarna förbi Stockholm den 11-14 oktober är du förstås varmt välkommen att titta in i vår monter på Hem- och villamässan. Vi finns där varje dag och svarar på dina frågor om elsäkerhet i hemmet.

Trevlig läsning!

Nyhetsbrevet

Sidansvarig: Elisabet Ek