Kvinnlig elinstallatör utför arbete i bostad

Nytt nyhetsbrev ute nu

Idag fick drygt 11 400 elinstallatörer och elinstallationsföretag Elsäkerhetsverkets nyhetsbrev i sina e-postlådor. I majnumret berättar vi bland annat om vilka regler som gäller för företag registrerade för verksamhetstypen Kabelförläggning och vad man bör tänka på om man upptäcker brister i elinstallationsmateriel.

Vår tekniske expert Mikael Carlson svarar även på fem frågor om laddning av elbilar och vi skriver om hur vår e-tjänst Kolla elföretaget används av privatpersoner och företag. I artikeln om Viktor Erlandsson, som fick 400 volt genom kroppen i samband med ett elarbete, lyfter vi faran med att inte spänningsprova. Och så firar vi förstås ett år med den nya elsäkerhetslagen och berättar om vad som har hänt sedan den trädde i kraft förra sommaren.

Och vad vore väl ett nyhetsbrev utan information om den nya dataskyddsförordningen GDPR? Vi är oerhört glada att vi, trots kravet på att inhämta nya samtycken från alla prenumeranter, fortfarande kan skicka nyhetsbrevet till över 11 400 elinstallatörer och elinstallationsföretag. Hela 65 procent av våra tidigare prenumeranter har aktivt valt att ge sitt samtycke och fortsätta sin prenumeration. Du prenumererar väl, du också?

Sidansvarig: Elisabet Ek