pappkartonger travade

SEMINARIUM FÖR DIG SOM TILLVERKAR ELLER SÄLJER PRODUKTER

Oavsett om du tillverkar, importerar eller är återförsäljare av produkter så är det ibland svårt att veta vilka regler som gäller för just din produkt. Den 27 september hålls ett seminarium i Göteborg, där experter från fem olika myndigheter deltar.

Seminariet är kostnadsfritt och myndigheterna som står bakom evenemanget är Konsumentverket, Post-och telestyrelsen, Tullverket, Kemikalieinspektionen och Elsäkerhetsverket.

- Det här är ett riktigt bra tillfälle att lära sig massor om lagstiftning som påverkar just din verksamhet. Du kommer också få möjligheten att prata direkt med sakkunniga så eventuella frågetecken kan rätas ut, säger Martin Gustafsson, inspektör på Elsäkerhetsverket.

Regler, krav och direktiv - vad gäller för just dig?

Under dagen kommer varje myndighet att ge en presentation utifrån deras verksamhet med fokus på produkter. Exempelvis kommer Elsäkerhetsverket att reda ut de olika rollerna som finns i tillverkningskedjan, har tillverkare samma krav på sig som en importör? Post- och telestyrelsen reder ut skillnader mellan olika produktdirektiv och Kemikalieinspektionen tar en närmare titt på kraven för kemikalier i samband med elektronik.

- Det är alltid bra att få träffa oss som arbetar med marknadskontroll, och inte minst att få höra om hur tullen fungerar och dessutom få chans att ställa frågor direkt om de dyker upp, säger Martin Gustafsson.

Senaste datum för att anmäla dig är den 18 september.

 

Till anmälan och mer information

 

Bild: Mostphotos

Kontakt

Sidansvarig: Sandra Hjelm