Strömsladd återkallas från konsument

Lenovo Sweden AB återkallar en strömsladd med beteckningen LS-15 som följer med produkten Lenovo IdeaPad. Det finns en risk att sladdarna kan överhettas. Lenovo uppmanar kunder att kontakta företaget för att utan kostnad beställa en ny strömsladd.

Lenovo Sweden AB är distributör av datorprodukter i Sverige. En av Lenovos produkter bär märket Lenovo IdeaPad. Produkten innehåller strömsladdar som kan vara utan eller ha bristande beläggningsmaterial i höljet. På grund av felet på strömsladdarna finns det en risk att strömsladdarna kan överhettas och orsaka brand.

Så här kontrollerar du din strömsladd

Kontrollera sladden som löper mellan nätadaptern och nätaggregatet. Om strömsladden är märkt med beteckningen LS-15 och har en etikett med en datumkod som ligger inom datumintervallet februari till december 2011, ska du kontakta Lenovo för att få din strömsladd utbytt. Totalt har 3611 produkter levererats till Sverige.

Om beteckningen på din strömsladd stämmer

Lenovo uppmanar kunder som har en strömsladd enligt märkningen som anges ovan att kontakta företaget för att utan kostnad beställa en ny strömsladd. Den defekta strömsladden ska omedelbart avlägsnas, klippas av och slängas i lämpligt återvinningskärl. Observera att det är endast den defekta strömsladden som ska avlägsnas. Datorerna kan, tills dess att strömsladden ersatts, användas med hjälp av datorns batteri.

För mer information om återkallandet besök Lenovos webbplats.

 

Sidansvarig: Sandra Hjelm