Vi ses på Elfack – tävla om en iPad

Den 5-8 maj finns vi på Elfack i Göteborg, en av nordens största mässor för elbranschen. Vi kommer bland annat att prata produktsäkerhet och säkra elinstallationer. Titta in i vår monter och tävla om en iPad, testa dina kunskaper i vårt nya spel eller utmana oss i årets race.

Under fyra dagar kommer drygt 20 000 besökare att ta del av vad cirka 400 utställare har att erbjuda. Svenska mässan riktar sig till elbranschen inom Norden men trots detta besöktes mässan 2013 av representanter från 39 olika länder.

- Handeln begränsas inte av nationsgränser. Vi lever i ett globalt samhälle idag och majoriteten av de elektriska produkter vi ser ute på den svenska marknaden idag är tillverkade i ett annat land. Vi arbetar intensivt med att informera om de regler och krav som finns för de aktörer som finns på marknaden, som tillverkare, importörer och distributörer, säger Thomas Nilson, inspektör marknadskontroll vid Elsäkerhetsverket.

Elsäkerhetsverket kommer att delta i en rad olika seminarier under mässdagarna. Bland annat kommer vi att prata kring behörighet, produktsäkerhet och om elsäkerhet i stort.

- Det är tredje gången vi deltar på Elfack och det ger enormt mycket att få möta branschen i verkligheten. Det dyker upp många intressanta diskussioner och frågeställningar under de här dagarna som våra experter svarar på. Att få input från branschen är alltid viktigt och något vi tar med oss i vårt arbete med elsäkerhet, säger Cia Edlund, kommunikationschef vid Elsäkerhetsverket.

Nytt för Elfack 2015

Nytt för i år är att scenerna för föredragshållare är flyttade ner på mässgolvet och följer de tre forum som etablerades förra Elfackmässan vilka är forum för el, kraft och ljus. Mässan är en dag kortare detta år, något som arrangören ändrat efter besökares och utställares önskemål. Under fredagen bjuds även skola in för att besöka mässan.

Mer information

Sidansvarig: Sandra Hjelm