Manlig kund i butik framför kontaktuttag tittar på sin mobiltelefon.

Delta i Koppla säkert

Nu är den digitala tjänsten Kopplasäkert.se lanserad. Tjänsten är en del av ett regeringsuppdrag om att ge information vid försäljning av elinstallationsprodukter. Idag deltar drygt 90 installationsföretag, återförsäljare, försäkringsbolag och butikskedjor i satsningen.

Varför ska mitt företag vara med?

Förutom att ditt företag ökar sin servicegrad och uppfattas som ansvarsfullt och kompetent, så bidrar den som deltar till att höja elsäkerheten i Sverige. Idag uppmanar många företag sina butikssäljare att inte svara på frågor om elinstallationer. Genom att hänvisa till kopplasäkert.se kan ni istället öka er service  och tillsammans med kunden söka fram svaret på frågan i Kopplasäkert.se eller uppmana kunden att själv söka svar på sin fråga.

Vad krävs för att vara med?

Alla kan inte göra allt men alla kan göra något. Att ställa sig bakom och delta i Koppla säkert innebär exempelvis att du hänvisar dina kunder till Kopplasäkert.se vid frågor om elinstallationer. Den digitala tjänsten Kopplasäkert.se är gratis, digital utbildning för personal är gratis, allt skyltnings- och informationsmaterial kan laddas ner fritt från Elsäkerhetsverkets webbplats (eventuella tryckkostnader får företaget själva stå för). Företaget väljer själv ambitionsnivå.

Exempel på vad ditt företag kan göra:

  • Utbilda medarbetare i företaget om hur de kan använda tjänsten i sitt arbete.
  • Använda webbtjänsten Kopplasäkert.se i dialog med kunder.
  • Skylta med hyllvippor, affischer och trottoarpratare i butiken.
  • Sprida Koppla säkert-visitkort och/eller broschyrer i kontakt med kund.
  • Länka till Kopplasäkert.se på er webbplats och e-handel.
  • Sprida filmer, artiklar och annat material om Koppla säkert i era digitala kanaler, kataloger, kundtidningar och andra kanaler som ni använder.
  • Annonsera om Kopplasäkert.se era kataloger och reklamblad.

Vill ni få uppdateringen om nyheter från Koppla säkert och synas på vår webb som ett av företagen som deltar i satsningen behöver ni fylla i ett formulär och ange kontaktuppgifter till en kontaktperson. Då får ni också möjlighet att vara med och påverka och utveckla Kopplasäkert.se och det material vi tagit fram.

 

Text: Elin Cederholm

Foto: Elsäkerhetsverket/Daniel Dahlgren

Mer information

Kontakt

Elin Cederholm

Utrednings- och projektkoordinator
Telefon: 010- 168 05 35
E-post: elin.cederholm@elsakerhetsverket.se

Cia Edlund

Kommunikationschef
Telefon: 010-168 05 16
E-post: cia.edlund@elsakerhetsverket.se

Nyhetsbrev

Senast granskad: 2020-06-16