Porträttbild på Birgitta Govén.

En ”hemmakatt” med starkt intresse för hållbarhet

Hon tycker att representationen av kvinnor är på frammarsch inom hållbarhetsområdet, men överlag måste energibranschen ta ett större ansvar för mångfald. Birgitta Govén, energiexpert på Byggföretagen, menar att dessa frågor behöver lyftas ännu mer för att energiomställningen ska lyckas.

Hon beskriver sig själv som otålig och lägger stort engagemang i att få alla med på tåget. Hon tror på  delaktighet, om alla är med så blir det lättare att lyckas. Det som driver henne allra mest är hållbarhetsfrågor. Att få idéer att bli verkstad och utveckla HUR arbetet ska göras. Hon älskar att jobba vilket ger henne energi och hon tycker att det är roligt att arbeta med frågor som är samhällsviktiga.

- Hemma försöker jag också tänka hållbart, bland annat genom att använda så lite energi som möjligt – släcka lampor, sänka temperaturen (raggsockor är skönt), ta cykeln istället för bilen med mera. Jag försöker också få med mina döttrar på tåget; de har ibland tröttnat på mitt tjat om att jaga kilowattimmar. Jag tror det är viktigt att tänka att man alltid kan göra något, du behöver inte vara 100% bra på alla områden. Tvärtom; alla små detaljer räknas – det viktiga är att få till förändringar som är beständiga på lång sikt, säger Birgitta Govén.

Nu är det klimatomställningen som gäller

Birgitta har en civilingenjörsexamen från Kungliga Tekniska Högskolan och hennes intresse för energifrågor började tidigt. Under 90-talet jobbade hon som energirådgivare i Stockholmsregionen med frågor om energieffektivisering. Då var det minskad energianvändning som var fokus.

- Det var inom energiområdet jag ville befinna mig. Hållbarhetsfrågan har kommit in senare. Att analysera vad vi behöver göra för att skapa goda förutsättningar för en hållbar framtid är väldigt intressant tycker jag, säger hon.

Färdplanen ger oss riktningen

Hon beskriver att det nu är som roligast att jobba i branschen med ett starkt driv för klimat- och hållbarhetsfrågor i det långa perspektivet, inte minst från Byggföretagens sida. Intresset ökar när man ser att hållbart byggande också kan vara lönsamt.

- Jag är glad för att vi har Färdplan 2045 att arbeta med. Den är tydlig och har konkreta mål. Vi har massor med frågeställningar att jobba med men det är så inspirerande och kul, betonar hon.

Hon menar att alla företag vill vara med och bidra till en bättre miljö. Idag är cirka 140 företag med. Genom att delta i färdplansarbetet mot klimatneutralitet, ökar företagen dessutom sin konkurrenskraft och lönsamheten kan öka. Men frågan hur arbetet konkret ska se ut hos företagen - vad man ska göra – är något som behöver jobbas med anser hon.

- De små och medelstora företagen har den största utmaningen. De stora företagen har redan resurser för att driva arbetet och därmed också processer och rutiner. De har helt andra förutsättningar än små- och medelstora företag där färre personer ska göra allt. Utmaningen är att ge de små företagen bra förutsättningar. Jag ser också att byggentreprenörerna behöver marknadsföra hållbart byggande mer. Inte bara ta på sig rollen som utförare, säger Birgitta.

En av två kvinnor i Elsäkerhetsrådet

Birgitta är en av medlemmarna som utsetts av regeringen att representera Byggbranschen i Elsäkerhetsrådet som är Elsäkerhetsverkets insynsråd. Där har hon verkat sedan 2019.

- Jag blev verkligen glad och stolt när jag fick frågan om att vara med i Elsäkerhetsrådet. Det är viktigt för oss i Byggföretagen att få koll på elsäkerhet. Jag lär mig mycket genom de som representerar el- och energibranschen, produktsäkerhet, standardisering och försäkringsfrågor. Jag känner också att jag kan bidra med hållbarhets- och byggperspektivet, bland annat frågor som kan kopplas till entreprenadskap.

Bättre kan vi inom byggsektorn

Hur jämställd är byggbranschen? Birgitta menar att det jobbas mycket med dessa frågor och att man lyckats ganska bra att rekrytera kvinnor till ingenjörsområdet och inom miljö- och hållbarhetsområdet. Men den praktiska byggsektorn ser ut på ett annat sätt. Många myter måste bort som att det är tungt att jobba i byggbranschen. De stora företagen jobbar enligt planer och policys men det är svårare i allmänhet att få igång arbetet med jämställdhetsfrågor i små och medelstora företag.

- Det är i så fall lika tungt att jobba inom vården men det pratas det inte om. För att motverka såna myter behöver vi bli ännu bättre på att jobba med beteenden och kulturen inom byggbranschen. Vi måste våga prata ännu mer om machokulturen, om språket och om respekten för varandra. Fixa hjälpmedel som underlättar, förenkla för ombyten i byggbodar med mera. Det finns massor att göra, menar Birgitta Govén.

En ”hemmakatt” men blandningen är bäst

Coronapandemin har gjort att Birgitta arbetar hemifrån som många andra. Många videomöten blir det och hon tycker situationen med enbart hemarbete är tråkig i längden. Hon saknar den sociala biten som blir på ett annat sätt vid det fysiska mötet över en kopp kaffe eller i korridoren.

- Jag älskar mitt hem, det är en viktig plattform för mig, men det är roligare när själva jobbet är på kontoret. En kombination av att arbeta hemma och på kontoret är bäst. Det kommer vi nog få se många företag och arbetsplatser växla över till, efter pandemin har klingat av, tror hon.

Fakta om Birgitta Govén

  • 57 år, gift med Tommy, har vuxna döttrarna Fanny och Tove samt en katt.
  • Civilingenjörsutbildning från KTH, Kungliga Tekniska högskolan.
  • Fyller på med energi från skogspromenader, umgänge med familjen och att träna, när hon är ledig.
  • Gillar att hänga med döttrarna och vara ”här och nu”, tillsammans.
  • Varje morgon kopplar hon av med en sudoku till morgonkaffet.

Text: Cia Edlund

Bild: Birgitta Govén, fotograf Rosie Alm

Senast granskad: 2020-09-22