• Skriv ut

Presentationsmaterial

Här hittar du presentationsmaterial som Elsäkerhetsverket har tagit fram.

Elolycksfall 2015

Denna powerpointpresentation kan användas i de sammanhang du tänker prata om elolyckor. Presentationen som innehåller 18 sidor ger en överblick över de viktigaste delarna i vår Elolycksfallsrapport 2015.

I dokumenten finns ett föreläsningsstöd i form av anteckningar som kompletterar texterna i bilderna.

Dessa dokument får användas fritt för ändamålet, med begränsningen att om du vill göra ändringar eller tillägg av betydelse för innehållet i dokumentet måste du kopiera över texter och bilder i en mall som inte innehåller Elsäkerhetsverkets logotyp. Även utan ändringar är det ok att kopiera text och bilder till din egen mall med din egen logotyp, men uppge källa: Elsäkerhetsverket.

Om el och elsäkerhet

Vad är en jordfelsbrytare och hur gör jag om någon fått en elstöt? Ja, vad är egentligen elektricitet för något? Den här presentationen handlar om vad elektricitet är och hur el fungerar. Den visar också hur elen kommer in i våra bostäder och vad som händer i kroppen om du får ström genom den. Du får också råd om elektriska produkter, information gällande el och ansvar och några tips om vad du bör tänka på när du handskas med el.

Presentationen är fri att använda eller plocka uppgifter ur bara du uppger källa: Elsäkerhetsverket.

 

Sidansvarig: Elisabet Ek
Publicerad: 2015-09-23
Senast uppdaterad: 2016-09-15