• Skriv ut

Taklampa med felaktiga socklar

Taklampans lamphållare klarar inte kraven utan kan göra att lampsockeln är spänningssatt när man skruvar i lampan. Socklarna i lampan uppfyller inte kraven helt enkelt. Taklampan består i princip av ett antal socklar med dubbla hållare. Taklampan saknar också EG-försäkran.  Elsäkerhetsverket har beslutat om försäljningsförbud.

Taklampan består av många socklar.

Elsäkerhetsverket har krävt att Bergman Lights ska sluta sälja dessa produkter. Du som konsument kan vända dig till inköpsstället för reklamation. Bergman Lights har tagit kontakt med kunder som köpt denna produkt och erbjudit sig att ta tillbaka dessa.

Observera att alla beslut är möjliga att överklaga enligt förordningarna om elektrisk materiel (1993:1068) eller om elektromagnetisk kompabilitet (1992:1512). En överklagan ska vara inskickad till Elsäkerhetsverket senast tre veckor efter datum för beslut.

Beställ kopior av ärendet

Du kan beställa kopior av ärendet från Elsäkerhetsverkets diarium. Se länken nedan för mer information.

Märkningen på taklampan.

Märkningen på taklampan.

Tolk för sockel.

Ovan visas hur en tolk för E27-sockeln inte passar där den ska. Det visar att gängorna på lampan som skruvas i kan bli spänningsförande, då sockeln ej är korrekt gjord.

 

Fakta om produkten

Försäljningsförbud

nr 14EV3332

Beslutat den

2014-10-23

Fabrikat/Varumärke

Bergman Lights

Modell

Hanging No. 20

Part i ärende

Bergman Lights

Kända försäljningsställen

Bergman Lights

Mer information

Sidansvarig: Martin Gustafsson
Publicerad: 2014-11-07
Senast uppdaterad: 2014-11-09