Två personer tittar på elinstallationsmaterial i en butik.

Branschorganisationer

Genom att delta i Koppla säkert kan ni som branschorganisation ge era medlemmar snygg och uppdaterad information om elsäkerhet.

Många elinstallationsföretag och återförsäljare får viktig information om elsäkerhet via sin branschorganisation. Kopplasäkert.se underlättar för dessa aktörer att sedan förmedla korrekt information vidare till sina kunder. Som branschorganisation har ni möjlighet att underlätta för era medlemmar, genom att uppmärksamma dem på att Kopplasäkert.se finns.

Flera branschorganisationer redan med

Flera branschorganisationer har redan anslutit sig till kampanjen, bland annat Brandskyddsföreningen. Så här säger Bo Lundin, affärsområdesansvarig skadeprevention fastighet på Brandskyddsföreningen, om att vara med: 

–Vi ser att det saknas kunskap över vad som gäller för elanläggningen i privata bostäder och det finns ingen löpande kontroll i villor och lägenheter. Tjänsten ”Koppla säkert” är jättebra för den ger tydlig information om vad man får göra och inte får göra. Men det är också viktigt att tjänsten tydliggör själva ansvaret – att privatpersoner riskerar sin försäkring och familjens liv och hälsa om de gör felaktiga och ej tillåtna elinstallationer.

Se vilka andra som deltar i Koppla säkert

Delta i satsningen

Ni har möjlighet att medverka i satsningen kring Koppla säkert. Genom att lämna kontaktuppgifter till oss på Elsäkerhetsverket får ni tillgång trycksaker och profilmaterial som ni kan använda i kommunikation med era medlemmar. 

Att delta i satsningen kring Koppla säkert kräver inget annat än att vi har möjlighet att kontakta er. Läs mer om hur du deltar. 

Kontakt

Elin Cederholm

Utrednings- och projektkoordinator
Telefon: 010- 168 05 35
E-post: elin.cederholm@elsakerhetsverket.se

Sidansvarig: Elin Cederholm