En elinstallatör utför arbete i taket på en bostad.

Delta som elinstallationsföretag

Kopplasäkert.se är en tjänst som ger privatpersoner snabba svar på vilka elinstallationsprodukter de får installera själva och vilka som måste installeras av ett registrerat elinstallationsföretag. Genom att delta i satsningen kan ditt företag hjälpa konsumenter att hitta och använda tjänsten, vilket i sin tur kan bidra till en minskning av fulel i bostäder.

Kopplasäkert.se slussar dessutom användaren vidare till vår e-tjänst Kolla elföretaget, där konsumenten kan hitta ett elinstallationsföretag att anlita. Se därför till att alltid hålla era uppgifter i Kolla elföretaget uppdaterade, så att framtida kunder enkelt kan hitta er där. Genom att delta i Koppla säkert får ni även tillgång till visitkort, trycksaker och annat profilmaterial som ni kan använda i kontakten med era kunder.

Ni deltar enkelt i Koppla säkert genom att lämna era kontaktuppgifter till oss på Elsäkerhetsverket via vårt anmälningsformulär. Att delta är kostnadsfritt och kräver inget annat än att vi har möjlighet att kontakta er.

Vad kan ditt företag göra?

Som företag kan ni använda Koppla säkert när ni träffar eller kommunicerar med nuvarande eller framtida kunder. Här är några förslag på aktiviteter som ditt företag kan göra:

  • Använda webbtjänsten kopplasäkert.se i dialog med kunder.
  • Utbilda era medarbetare om hur de kan använda tjänsten i sitt arbete.
  • Sprida Koppla säkert-visitkort och broschyrer i kontakt med kund.
  • Sprida filmer och annat material om Koppla säkert i era digitala kanaler.
  • Länka till Kopplasäkert.se på er webbplats.
  • Länka till Kopplasäkert.se i era e-postsignaturer.

Många elinstallationsföretag deltar 

Många elinstallationsföretag har anmält sig för att delta i kampanjen Koppla säkert. Ett av dem är företaget Hyr en timme, som drivs av Mattz Birath. Han lyfter fram hur viktigt det är att Koppla säkert ger användaren möjlighet att komma i kontakt med elföretag som tar mindre installationsjobb hos privatpersoner.

– För att tjänsten ska fungera bra måste det vara enkelt för privatpersoner att se vad de måste lämna över till experter, men de måste också få kontakt med elföretag som vill ta installationsjobben som kräver yrkesmän, men som ändå är relativt enkla.

Se vilka elinstallationsföretag som deltar i Koppla säkert

Kontakt

Elin Cederholm

Utrednings- och projektkoordinator
Telefon: 010- 168 05 35
E-post: elin.cederholm@elsakerhetsverket.se