En elinstallatör utför arbete i taket på en bostad.

Elinstallationsföretag

Koppla säkert ger privatpersoner snabba svar på vilka elinstallationsprodukter de får installera själva och vilka som måste installeras av ett registrerat elinstallationsföretag. Ditt företag kan hjälpa konsumenter att hitta och använda tjänsten.

Delta i Koppla säkert

Ditt företag kan medverka i satsningen omkring Koppla säkert. Genom att lämna kontaktuppgifter till oss på Elsäkerhetsverket får ni tillgång visitkort, trycksaker och annat profilmaterial som ni kan använda i kontakt med era kunder. Vi bjuder också in er till att vara med på lanseringen. Att delta kräver inget annat än att vi har möjlighet att kontakta er. Läs mer om hur du ska göra för att delta.

Vad kan du göra?

Du som elinstallatör kan använda tjänsten Kopplasäkert.se när du träffar eller kommunicerar med nuvarande eller framtida kunder. Här är några förslag på aktiviteter som ditt företag kan göra:

  • Använda webbtjänsten kopplasäkert.se i dialog med kunder.
  • Utbilda medarbetare i företaget om hur de kan använda tjänsten i sitt arbete.
  • Sprida Koppla säkert-visitkort och/eller broschyrer i kontakt med kund.
  • Länka till Kopplasäkert.se på er webbplats.
  • Sprida filmer och annat material om Koppla säkert i era digitala kanaler.
  • Länka till Kopplasäkert.se i era e-postsignaturer.

Slussar vidare till Kolla elföretaget

Koppla säkert slussar användaren vidare till e-tjänsten Kolla elföretaget. Där kan konsumenten kan hitta ett elinstallationsföretag att anlita.

Många elinstallationsföretag deltar redan 

Över 60 elinstallationsföretag har anmält sig för att delta i kampanjen Koppla säkert. Ett av dem är företaget Hyr en timme, som drivs av Mattz Birath. Han lyfter fram hur viktigt det är att Koppla säkert ger användaren möjlighet att komma i kontakt med elföretag som tar mindre installationsjobb hos privatpersoner: 

–För att tjänsten ska fungera bra måste det vara enkelt för privatpersoner att se vad de måste lämna över till experter, men de måste också få kontakt med elföretag som vill ta installationsjobben som kräver yrkesmän men som ändå är relativt enkla.

Se vilka andra som deltar i Koppla säkert

Kontakt

Elin Cederholm

Utrednings- och projektkoordinator
Telefon: 010- 168 05 35
E-post: elin.cederholm@elsakerhetsverket.se

Sidansvarig: Elin Cederholm