En elbil på laddning i ett garage.

Arbetet om åtgärder för laddboxar fortsätter

Elsäkerhetsverkets krav på Easees åtgärdsplan för laddboxar Home och Charge har inlämnats enligt beslutet. Igår hade Elsäkerhetsverket och Easee ett möte för att gå igenom åtgärdsplanen för laddboxarna som har fått försäljningsförbud. Easee har valt att testa sina laddboxar hos ett oberoende laboratorium vilket kommer ge Elsäkerhetsverket ytterligare underlag inför beslut.

Ett beslut gällande åtgärder är aktuellt först efter den tid Easee haft på sig att åtgärda levererad och installerad utrustning. Detta innebär att Easee har nio till tolv månader på sig från den dag i mars 2023 då beslutet om försäljningsförbud fattades .

- Vi tycker att det är positivt att Easee har tagit det här initiativet och gör en komplett testning av sina säljstoppade produkter hos ett oberoende testhus. Det är bra för att dokumentera säkerheten, säger Joel Lee Antman, inspektör vid Elsäkerhetsverket.

Den granskning som Easee gör nu medför inte att försäljningsförbudet hävs. Däremot är kommande resultat ett underlag som Elsäkerhetsverket kan använda i sin bedömning om ytterligare åtgärder behövs.

Senast granskad: 2023-08-11