En man håller i en checkruta vid dator.

Så registrerar du ditt elföretag

Alla företag som utför elinstallationsarbete på annans anläggning måste registrera sig hos Elsäkerhetsverket och ha ett egenkontrollprogram innan de påbörjar arbetet.

Du registrerar enklast ert företag via vår e-tjänst. Innan du loggar in och påbörjar registreringen ber vi dig att titta på filmen och gå igenom vår checklista och guide nedan. Det kommer att spara tid och underlätta för dig att lämna korrekta uppgifter.

Checklista inför registreringen

Ni bör ha följande saker på plats innan ni påbörjar registreringen:

  1. Egenkontrollprogram
  2. Elinstallatör för regelefterlevnad
  3. Intyg från elinstallatör för regelefterlevnad (gäller svenska företag om någon annan än elinstallatören själv gör registreringen)
  4. Verksamhetstyper
  5. Kontaktperson
  6. BankID
Tecknad symbol  av anmälningsformulär och penna.

Guide till företagsregistreringen

I vår guide till företagsregistrering finns mer information om checklistans fem punkter och hur du går tillväga för att registrera ert elinstallationsföretag. Vi svarar även på en rad vanliga frågor som rör registreringen. 

Guide till företagsregistreringen

Förberedd och klar?

Har du checklistans fem punkter klara? Då är det dags att registrera ert företag.
Gå till e-tjänsten för företagsregistrering

Observera att när ert företag är registrerat är det viktigt att hålla uppgifterna uppdaterade. Uppdateringar görs enkelt via e-tjänsten. Det kan ta upp till 24 timmar innan ditt nyregistrerade företag eller uppdateringar blir synligt i söktjänsten. 
Ändra eller ta  bort befintliga uppgifter i registret

Senast granskad: 2023-05-02