Elev som lyssnar på lärare vid elcentral.

Digital hearing: Jämställdhet i elektrikeryrket – ett måste för energiomställningen!

Save the date! – Elsäkerhetsverket bjuder in till en gratis digital hearing 21 mars om jämställdhet i elektrikeryrket. Var med och lyssna på när representanter från elbranschen pratar om hindren med en ojämställd bransch, och hur vi kan få fler kvinnor att söka sig elektrikeryrket.

Sverige går mot en stor efterfrågan på elektriker och elinstallatörer för att klara den pågående energiomställningen. Det visar Energimyndighetens kartläggning och analys av kompetensbehov som gjordes 2023. Elbranschen är en av Sveriges minst jämställda bransch, och El- och energiprogrammet är ett av de gymnasieprogrammen med lägst andel kvinnor.

På den här hearingen kan du lyssna på representanter från elbranschen som delar med sig av sina erfarenheter om jämställdhet i elektrikeryrket. Hur får vi fler kvinnor att bli intresserade av elektrikeryrket? Hur får vi dem att utvecklas och stanna inom yrket? Hur har andra branscher gjort?

– Vår ambition är att lyfta fram utmaningar och möjliga åtgärder för att förändra den nuvarande ojämställdheten, och säkra rekrytering av framtidens elektriker och elinstallatörer, säger Elin Cederholm, Utrednings- och projektkoordinator på Elsäkerhetsverket.

Hearingen vänder sig till elinstallationsföretag, yrkeslärare, studie- och yrkesvägledare och rektorer, samt elinstallationsbranschen, energisektorn, berörda myndigheter och institut, eller andra relevanta aktörer som bidrar i elektrifieringen av samhället. Men det är även öppet för alla att delta.

 

Vi kommer att uppdatera på vår webb och sociala medier inom kort med program och talare för dagen. Håll koll på elsäkerhetsverket.se

När: 21 mars klockan 13.30–15.30

Var: Digitalt via Zoom

Anmäl dig här!

Kontakt

Elin Cederholm

Utrednings- och projektkoordinator
Telefon: 010 - 168 05 35
E-post: elin.cederholm@elsakerhetsverket.se

Robert Berglind

Kommunikatör
Telefon: 010 - 168 05 23
E-post: robert.berglind@elsakerhetsverket.se

Senast granskad: 2024-02-28