Sök
IP-klasser för märkning av fuktskydd
Om en elektrisk produkt ska användas i miljöer där damm, rost, fukt eller vatten kan tränga in, är det viktigt att den är märkt med vilket fuktskydd, ..
Tillverka lampor för eget bruk
I media tipsas det ofta om hur man kan göra egna armaturer. Det ser enkelt ut, men det är inte riskfritt. Gör du fel får du en produkt som kan orsaka..
Tillverka, ändra och laga elprodukter
Möjligheterna att som privatperson tillverka eller ändra elprodukter är mycket begränsade. Om du tillverkar eller ändrar en elprodukt är det du själv ..
Energisparboxar
När elpriserna är höga blir allt fler medvetna om sin elkonsumtion. En del använder så kallade energisparboxar vilket du kan läsa mer om här.
CE-märket på elprodukter
CE-märket är tillverkarens försäkran om att produkten uppfyller alla bestämmelser och säkerhetskrav som ställs på den utifrån EU-direktiv.
Elgrill
Grillsäsongen har startat och med tanke på brandrisken väljer många att använda elgrill istället för kol- eller gasolgrill. Även om elektricitet inte ..
Elprodukter på nätet - Test 2020
Hösten 2020 genomförde Elsäkerhetsverket och Länsförsäkringars Forskningsfond ett test av elprodukter inköpta från tre större marknadsplatser på nätet..
Installation av golvvärme
Att ha varma, sköna golv i badrum, tvättrum och andra utrymmen är idag mycket vanligt i bostäder. Men vad gäller egentligen vid installation av elektr..
Ladda elsparkcykel hemma
Antalet elsparkcyklar ökar och därmed är det alltfler litiumjonbatterier som laddas i våra hem. Här får några råd kring laddning hemma som är bra att ..
Elsäkerhet utomhus
Som innehavare av en elanläggning är du ansvarig för att elen är säker, detta gäller även vid tillfälliga evenemang som till exempel utomhusscener och..