Tullarbetare i hamn med skepp i bakgrunden.

Film om regler för tillverkning och import av elektriska produkter

Nu har vi tagit fram en film som riktar sig till dig som tillverkar, importerar eller distribuerar elektriska produkter. Syftet är att förtydliga genom exempel vilka regler som gäller. Utbildningen utgår från Elsäkerhetsverkets handbok "När du ska tillverka eller sälja produkter".

Elsäkerhetsverket har tidigare erbjudit utbildningar i form av webbinarie, men då dessa snabbt fullbokades såg vi behovet av att kunna erbjuda det här stödet oavsett tid och i mån av plats. Det finns många regler i form av direktiv, förordningar och föreskrifter som ska tas hänsyn till i en process för att sätta en elektrisk produkt på den europeiska marknaden. 

- Förhoppningen är att, nu när utbildningen är mer tillgänglig, kommer kunskapen och förståelsen att öka för de krav på säkerhet som finns, säger Per Samuelsson, chef för Avdelningen produkter vid Elsäkerhetsverket.

Ytterligare en fördel med filmformat istället för webbinarie är att du kan pausa och följa med i den handboken som utbildningen grundar sig på.

 

Text: Sandra Hjelm
Bild: iStock

Senast granskad: 2024-02-05