Säker el på semestern

Även om du reser bort under semestern så bor du ofta där det finns en elanläggning. Du använder andras eller egna elprodukter - elprodukter som kanske används sällan och på ett sätt som du inte använder dem till vardags. Vi ger goda råd om vad du bör tänka på.

Campingplats

Ska du åka och campa? Innan du ger dig av bör du kontrollera att den elektriska utrustning som du ska ta med dig är i säkert skick.
Säker el på campingen

Fritidshus

Om du har en sommarstuga eller kanske en stuga i fjällen, gör du bäst i att se över stugans elanläggning vid säsongens första besök. Elsäkerheten kan ha försämrats om till exempel de elektriska produkterna har stått oanvända och avstängda en längre tid.

LÄS MER: Kontrollera elanläggningen i ditt fritidshus

Fritidsbåt

Elektriska system i fritidsbåtar, det vill säga fartyg med en skrovlängd på 2,5-24 meter, regleras sedan 1996 av Sjöfartsverkets föreskrifter om säkerhets-, miljö- och marknadsföringskrav med mera för fritidsbåtar.
Säker el i fritidsbåten

Skidsemester

Det är många risker som lurar i samband med skidsemestern, inte minst när det gäller elsäkerheten. Är eluttagen i den hyrda stugan petskyddade? Använder du bilvärmaren på ett säkert sätt? Torkar du dina kläder i den eluppvärmda bastun?
Säker el på skidresan

Sidansvarig: Anders Richert