Sök
Högstadiet
Med energiomställningen får vi alltmer elektricitet i vår vardag. Men det handlar inte bara om att elinstallationer och elprodukter ska vara säkra, de..
Område 1 - Vad är elektricitet
Vad är energikällor? Var kommer elektriciteten ifrån och hur kommer den till våra hem?
Vid åska, ras eller översvämning
Klimatförändringarna i Sverige gör att medeltemperaturen stiger, medelnederbörden ökar och intensiteten i de kraftfullaste skyfallen blir större. Dett..
USB-laddare
När det gäller elsäkerhet är det viktigt att vara en medveten användare och här kommer därför vanliga frågor och svar som handlar om vad du ska tänka ..
Så förebygger du elolyckor hemma
En vanlig uppfattning är att hushållsel är ofarlig. Inget kan vara mer fel. Elen som finns i våra hem kan ge allvarliga skador och i värsta fall leda ..
Rutinernas innehåll
Vad ska rutinerna innehålla? I ELSÄK-FS 2022:3 finns ett allmänt råd som anger vad som bör framgå av rutinerna. Exakt hur era rutiner ska se ut beror ..
Kabelförläggning - vad gäller?
Vi får ofta frågor som rör verksamhetstypen Kabelförläggning och den tidigare behörigheten BB3. Här reder vi ut begreppen.
Installera ditt batterilager
För att ett batterilager ska vara säkert finns krav på vem som får installera det och hur arbetet ska utföras. Som köpare är du skyldig att kontroller..
Vanliga frågor och svar om jordfelsbrytare
Elsäkerhetsverket får in många frågor om jordfelsbrytare. Här är en sammanställning av vanliga frågor med tillhörande svar.
Kartläggning av elolyckor
En viktig del av Elsäkerhetsverkets arbete är att följa upp och analysera elolyckor. På så sätt bidrar vi till att öka kunskapen om vilka risker som f..