En man sitter vid ett köksbord med sin bärbara dator och ett anteckningsblock.

Försäkringsbolag

Hur medvetna är privatpersoner om riskerna med att utföra elarbete i hemmet? Som försäkringsbolag spelar ni en viktig roll i hur informerade folk är om elsäkerhet. Koppla säkert hjälper er förmedla information till era kunder på ett snyggt och enkelt sätt.

Via webbtjänsten Kopplasäkert.se kan privatpersoner snabbt ta reda på vilka elinstallationer de själva får göra och vad de måste anlita ett registrerat elinstallationsföretag för. 

Till Kopplasäkert.se

Delta i Koppla säkert

Vi erbjuder er möjlighet att medverka i satsningen Koppla säkert både innan och efter lanseringen. Genom att lämna kontaktuppgifter till oss på Elsäkerhetsverket får ni tillgång trycksaker och profilmaterial som ni kan sprida till era kunder eller samarbetspartners. 

Att delta i satsningen kring Koppla säkert kräver inget annat än att vi har möjlighet att kontakta er. Läs mer om hur du gör för att delta.
Så deltar du i Koppla säkert

Tydliggör privatpersoners ansvar

Många privatpersoner känner inte till vilka regler som gäller för deras elanläggning, eller att de faktiskt är ansvariga för elen i sitt hem. Tjänsten Kopplasäkert.se kan hjälpa privatpersoner att hitta information om vilket ansvar de har för sin elanläggning, genom att hänvisa till information på Elsäkerhetsverkets webbplats. En organisation som särskilt lyfter denna aspekt är Brandskyddsföreningen. Deras affärsområdesansvarige för skadeprevention i fastigheter, Bo Lundin, säger så här:

–Tjänsten ”Koppla säkert” är jättebra för den ger tydlig information om vad man får göra och inte får göra. Men det är också viktigt att tjänsten tydliggör själva ansvaret – att privatpersoner riskerar sin försäkring och familjens liv och hälsa om de gör felaktiga och ej tillåtna elinstallationer. 

Läs mer om vilka andra företag och organisationer som deltar i Koppla säkert 

Kontakt

Elin Cederholm

Utrednings- och projektkoordinator
Telefon: 010- 168 05 35
E-post: elin.cederholm@elsakerhetsverket.se

Sidansvarig: Elin Cederholm