En expedit betjänar en kund i butik. I bakgrunden syns en rollup med texten "ansvarig för elen i ditt hem".

Delta som återförsäljare

Du som tillhandahåller elinstallationsprodukter måste ha koll på vilka elsäkerhetskrav som gäller för de produkter du säljer. Med hjälp av Koppla säkert kan er personal känna sig säkra på att de ger kunden rätt information om elinstallationsprodukter och elsäkerhet. 

I den digitala tjänsten Kopplasäkert.se kan privatpersoner enkelt ta reda på vilka elinstallationer de får göra själva och vilka de måste anlita ett registrerat elinstallationsföretag för. Genom att medverka i satsningen och använda webbtjänsten kan ni stärka bilden av att ni är en kunnig och ansvarstagande återförsäljare. Ni får även tillgång till utbildningsmaterial för er personal, annonsbanners och skyltning, samt annat material som ni kan använda i kommunikationen med kunder och samarbetspartners.

Ni deltar enkelt i Koppla säkert genom att lämna era kontaktuppgifter till oss på Elsäkerhetsverket via vårt anmälningsformulär. Att delta är kostnadsfritt och kräver inget annat än att vi har möjlighet att kontakta er.

Flera återförsäljare och tillverkare deltar

En rad återförsäljare och tillverkare av elinstallationsmaterial och elprodukter deltar redan i Koppla säkert. Schneider Electric Sverige är en av dem. Så här säger de om tjänsterna Koppla säkert och Kolla elföretaget: 

–Schneider Electric arbetar för att erbjuda säkrast tänkbara elprodukter, men det finns alltid risker med el och de här tjänsterna gör att riskerna kan minimeras, säger Mikael Hemnell, ansvarig för Business Development and Standardization på Schneider Electric Sverige.

Se vilka återförsäljare, tillverkare och distributörer som deltar i Koppla säkert 

Ny i branschen? 

Om du funderar på att börja sälja elektriska produkter är det viktigt att du sätter dig in vilka regler som gäller för produkterna och planerar för hur du ska se till att alla krav uppfylls. På vår webbplats finns information om hur du går tillväga. 
Ny i branschen

Kontakt

Morgan Wojcik

Inspektör marknadskontroll
Telefon: 010-168 05 94
E-post: morgan.wojcik@elsakerhetsverket.se

Senast granskad: 2024-02-05